Seminer – 03.06.2022 – 14.30 – 100. Yılında İzmir’de Fizik Biliminin Gelişimi – Resul SEVİNÇEK

Yayınlanma Tarihi: 01-06-2022

Seminer Tarihi 03.06.2022 – Saat 14.30
Seminer Konuşmacısı Doç. Dr. Resul SEVİNÇEK – DEÜ Fen Fak. Fizik Bölümü
Seminer Başlığı 100. Yılında İzmir’de Fizik Biliminin Gelişimi

Seminer Konusu Özeti
Antik çağlarda bilimin atası diyebileceğimiz felsefenin merkezi olmuş bir coğrafyanın günümüzdeki adresi olan İzmir, o dönemlerde jeopolitik konumunun kendisine sağladığı potansiyeli kullanarak çağın özgün fikir akımlarının kesiştiği yer olmasını fırsat bilip birçok düşünce okuluna ev sahipliği yapmıştır.
Yakın zamanda 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyet döneminde; kadim zamanlardan günümüze kadar süregelen bir bilimsel akım yaratması ve yaşatması ve bunun son dönemlerde nasıl bir şekillenim aldığı irdelenecek, mevcut jeopolitik konumunun günümüz küresel dünyasında bilimin ilerleyişinin merkezi olmasını sürdüremeyişindeki etkileri ifade edilmeye çalışılacak, eski bilim okullarının güncel türevlerinin yeniden inşa edilmesi gündeme gelse ne gibi öneriler eşliğinde olması gerektiği tartışılacaktır.